Fysik

lidt om fart

29. oktober 2008 af tdb (Slettet)

Hej

er der nogen, som kan hjælpe med denne her opgave som ligger her: (det er kun den der hedder M 6 Rødt lys.

http://peecee.dk/upload/view/137693

Det haster lidt. Evt bare en forklaring til hvordan man gør :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

Umiddelbart synes jeg, at det kan aflæses på grafen (x-aksen), at A indhenter B efter 4 minutter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

B kører med en konstant fart (40 km/h). Hvis vi antager at det tager 4 min at A indhenter B, kan du nu beregne distancen.

A kan du beregne som en lineære regression

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

hvor

x1 = 0            y1 = 0

x2 = 4            y2 = 40

deraf får du farten, beregn nu distancen


Svar #3
29. oktober 2008 af tdb (Slettet)

nej men det er jo bare der at A's fart overstiger B's fart. men så går der nok noget mere tid før a overhaler b fordi a jo har kørt langsomt et stykke tid mens b bare har kørt


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

#3, jeg synes at grafen viser, at de "krydser" hinanden efter 4 min.

måske tager jeg fejl


Svar #5
29. oktober 2008 af tdb (Slettet)

Ja men jeg tænker bare at det er deres hastighed der krydser der


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Bilerne er nået lige langt når arealerne under deres (t,v)-grafer er lige store.


Skriv et svar til: lidt om fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.