Fysik

elektrisk vandvarmer.

29. oktober 2008 af solia (Slettet)

hej, jeg sidder med en fysikopgave jeg ville værdsætte hvis nogen kunne forklare for mig:

En elektrisk vandvarmer i et badeværelse leverer varmt vand til brusebad og håndvask. Vandvarmeren indeholder et elektrisk varmelegeme, der skal opvarme vandet i samme tempo, som det forbruges. Det antages, at vandforbruget under et brusebad er 5 liter pr. minut.

a. Tildel passende værdier til relevante fysiske størrelser, og brug disse til at vurdere, hvor megen energi vandvarmeren skal levere på 1 minut.
b. Beregn vandvarmerens effekt.
c. Hvilke antagelser har du gjort undervejs?
 

det er i første omgang opgave a jeg er i tvivl om, jeg er rimelig sikker på jeg kan regne effekten ud selv hvis jeg har de rigtige oplysninger, er bare i tvivl om hvordan jeg finder dem.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Bare antag noget du synes lyder rimeligt. Havde opgaven sidste år og regnede den rigtigt, men fik at vide at mine antagelser var for store.


Brugbart svar (3)

Svar #2
29. oktober 2008 af mathon

det antages at vandet skal opvarmes fra 8°C til 70°C

5000 g/min = (5000/60) g/s = 83,3333 g/s

dvs.
opvarmning af 83,3333 g vand fra 8°C til 70°C på 1 sekund

E = m*c*delta_T..........


Skriv et svar til: elektrisk vandvarmer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.