Matematik

hjælp til reducering af brøk..

30. oktober 2008 af myself12 (Slettet)

heej jeg har den brøk som skal reduceres, men kan ikk få det til at passe, jeg har reduceret den brøk der er før divider tegnett, man kan ikke reducere den anden ???

       (-x^2+4x+5)/(-2x^2-2x)

<=>(-1 (x2 – 5x + 1x – 5) )/(-2(x-x)^2 )

<=>(-1 (x+1)(x-5) )/(-2x^2-2x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Isomorphician

(-x2 + 4x + 5)/(-2x2 - 2x) =

(-(x2 - 4x - 5))/(-(2x(x + 1)) =

(x2 - 4x - 5)/(2x(x + 1) =

((x - 5)(x + 1))/(2x(x + 1) =

....


Svar #2
30. oktober 2008 af myself12 (Slettet)

ja så kan man jo så fjerne et led

så der kommer til at stå:  

((x - 5)(x + 1))/(2x(x + 1) =

(x-5) / 2x 

har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af Isomorphician

jo...


Skriv et svar til: hjælp til reducering af brøk..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.