Matematik

HJÆLP TIL REDUCER

31. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

jeg håber i kan hælpe mig med at reducer de opgaver jeg har her:

opgave 1 :

a^7 * a^ 2 / (a^2)3 = a14 / a6

opgave 2

a^5/ (a^2)3 = a^5-6

opgave 3

(a+b)^2 - 2a(a+b) = 2a+2b –  4a +2ab

jeg håber i kan rette det op for mig hvis det er forkert

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Opgave 1 er korrekt, men den kan reduceres yderligere.

Opgave 2 er korrekt, men 5-6 ved du godt, hvad er. ;)

Opgave 3 er ikke korrekt - husk dine kvadratsætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2008 af Isomorphician

a7*a2 = a9


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2008 af himsen (Slettet)

#1

Opgave 1 er da forkert?

a7*a2 / (a2)3

ap*aq=ap+q

(ap)q=ap*q

=a^7+2 / a2*3 = a9 / a6 = a3


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2008 af himsen (Slettet)

for langsom :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Du har så evigt ret. :)


Svar #6
31. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

tusind tak for hjælpen..


Svar #7
31. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

hmm opgave tre er forkert siger i. kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

(a+b)2 - 2a(a+b)

a2 + 2ab + b2 - 2a2 - 2ab

reducere selv her fra


Svar #9
31. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

skal det ikke være på række følge..

altså:

a2 + b2 - 2a2 + 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

rækkefølgen er ikke altafgørende...

men du kan reducere den yderligere...

desuden plejer man at angive

a i anden potens, produktet, b i anden potens :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

a2 + 2ab + b2 - 2a2 - 2ab                  (der er + 2ab samt  - 2ab)

a2 +b2 - 2a2                                    (der er + a2 samt - 2a2)

-a2 + b2


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

eller hvis du vil:

b2 - a2......


Svar #13
31. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

hmm oki. en nu skal jeg trække dem fra hinanden.. hvordan gør jeg det.... kan simpel hen ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2008 af himsen (Slettet)

Det kan ikke reduceres yderligere


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

# 14

tror ikke #13 har set inlæg #11


Svar #16
31. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

når oki.. tusind tak. jeg har nu set indlæg #11


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. oktober 2008 af himsen (Slettet)

#15 Du har nok ret

Sorashada: du kan lære en masse på denne side:

http://www.frborg-gymhf.dk/eh/interaktivmat/interaktivmat.htm


Svar #18
31. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

tak skal du have.. dejlig at få mere af vide.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL REDUCER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.