Matematik

implicit differentialregning

31. oktober 2008 af Brian Mølgaard (Slettet)

hej jeg har følgende funktion

y^2=x^2+x*y+y

men jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre ved x*y  så om der er nogen der kan fortælle mig hvordan den skal negles, ?? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. oktober 2008 af mathon

y2 = x2+x*y+y

2y*y ' = 2x + 1*y+x*y ' + y '

2y*y ' - x*y ' - y ' = 2x+y

(2y-x-1)y ' = 2x+y

y ' = (2x+y)/(2y-x-1))


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2008 af HoveHviid (Slettet)

du kan isolere y ved at sætte alle y'erne over på venstre side af lighedstegnet.

(y2-y)/y=x2+x

Det reducere du så til

y-1=x2+x og så kan du pluse med 1 på begge sider, så har du en helt enkel funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2008 af janko (Slettet)


2y*y'=2x+y+x*y'+y'

2x+y+(-2y+x+1)y'=0

 y'=-(2x+y)/(x-2y+1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

Du skal sikkert bestemme en ligning...

Indsæt dit punkt og finde ligningen....


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

... find..


Svar #6
01. november 2008 af Brian Mølgaard (Slettet)

mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: implicit differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.