Kemi

syre/base kemi

01. november 2008 af strangers

Hej

Jeg har en carboxylsyre der kun består af C,H og O'er. 0,15 M af den giver mig en pH værdi på  2,75. Dens pKs værdi er 4,69

0,1978 gram af syren opløses i vand og titreres til ækvivalenspunktet m 23 ml 0,1 M NaOH

Jeg skal hermed bevise af molarmassen af denne syre  er 86 gram/mol.

Men jeg sådanset ikke hvordan jeg bør gribe det hele an:s

Så jeg håber naturligvis på lidt støtte som altid:)

mvh Jansik


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af mathon

nNaOH = (0,023 L)*(0,1 mol/L) = 0,0023 mol,
som ækvivaleres af
 

0,0023 mol ukendt syre med massen 0,1978 g

Msyre = (0,1978 g)/(0,0023 mol) = 86 g/mol

........................................................................

alment:
Cn-1H2n-1COOH
eller
CnH2nO2
med molmassen
n*12+(2n)*1+2*16 = 14n + 32

14,0268n + 31,998 = 86
n = 3,9 ≈ 4

Cn-1H2n-1COOH med indsættelse af n = 4
giver
C4-1H2*4-1COOH = C3H7COOH = butansyre

et kontrolopslag i en kemiDATAbog
viser
pKs(butansyre) = 4,8 mod din 4,7
 


Svar #2
01. november 2008 af strangers

Årh tusind tak (endnu engang) mister Mathon:)


Skriv et svar til: syre/base kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.