Kemi

syre.base kemi

01. november 2008 af camilla_jensen (Slettet)

Hej Håber nogen kan hjælpe

Hvor mange mL husholdningseddike skal bruges til at fjerne 25 g kalk (CaCO3) i en kedel? og hvordan afstemmes reaktionen
2 CH3COOH(aq) + CaCO3(s) --> Ca2+(aq) + 2 CH3COO-(aq) + CO2(g) + H2O(l)

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af mathon

2CH3COOH(aq)   +   CaCO3(s)   --->   Ca2+(aq)  +  2CH3COO-(aq)  +  CO2(g)  +  H2O(l)
    2 mol                 1 mol
    2 mol               100,09 g

      n                      25 g
   

hvoraf
n/(2mol) = (25 g)/(100,09 g)

n = (25/100,09)*(2 mol) = 0,49955 mol

med kendskab til den anvendte husholdningseddikes koncentration, c

haves
V = n/c = (0,49955 mol)/c


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2008 af mathon

husholdningseddike er 4,8 masse% med d ≈ 1 g/mL

M(CH3COOH) = 60,05 g/mol


Skriv et svar til: syre.base kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.