Matematik

cirkel.. beregning af radius/centrum og skæringspunkterne i y-aksen

01. november 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

har en opgave jeg er usikke på... så det ville være dejligt hvis I lige vil tjekke om jeg har lavet noget forkert:

Beregn centrum og radius af nedestående ligning:

x^2-2x+y^2+4y-12 = 0

(x^2-2x)+(y^2+4y) -12 = 0

(x-1)^2+(y+2)^2 = 12

punktmængden:

r = √12

centrum: (1;-2)

bestem koordinatsættene, hvor andenaksen skærer cirklen:

cirklens ligning:
x^2-2x+y^2+4y -12 = 0

ligningen for 2.aksen: y=y     eller x=0

X=0 sættes ind i cirklens ligning og man får:

0^2-2*0+y^2+4y -12 = 0

y^2+4y-12=0     => andengradsligning

D = B^2-4AC = 4^2-4*1*(-12) = 64

Y=( -B  +/- √D ) / 2*A = ( -4 +/ - √64) / 2*1 =>    y=2     eller     y = -6

koordinaterne er altså: (2;0) og (-6;0)

MEN!.. disse koorninater passer ikke rigtig med min tegning, så der må have været en eller anden fejl.. håber i kan hjælpe..

på forhånd tak....:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af c_aastrup

Det er heller ikke mærkeligt at din tegning og udregninger ikke passer sammen.

Dine udregninger er forkerte, og det er kort og godt fordi

Tænk kvadratsætninger eller bare tænk dig om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2008 af c_aastrup

Men din løsning af 2. gradsligningen er korrekt


Svar #3
01. november 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

nåååhhh.. hov.. nu kan jeg godt se det....

taak..


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2008 af mathon

x2-2x+y2+4y-12 = 0

(x-1)2 - 1 + (y+2)2 - 4 - 12 = 0

(x-1)2 - 1 + (y+2)2 - 4 - 12 = 12+1+4 = 17

(x-1)2 + (y+2)2 = (√(17))2


Skriv et svar til: cirkel.. beregning af radius/centrum og skæringspunkterne i y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.