Matematik

differentialregning

02. november 2008 af davija (Slettet)

Jeg har fået givet en funktion f:    f(x)=7ln(x)-2x2    

Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen f i punktet P(1,f(1)). Så først har jeg differentieret den så den blev til:

f'(x) = 7/x -4x

Så når man sætter f '(1), så bliver det:

f '(x) = 7/1 -4*1 = 3

Hvordan skal jeg komme videre? - På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Beregn y [f(1)] og indsæt dine tal i tangentligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. november 2008 af mathon

y = f '(xo)x + (f(xo) - f '(xo)xo)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.