Matematik

Sandsynlighedsregning, resten Y

02. november 2008 af AllerUsernamesErTaget (Slettet)

Hej

Jeg har fået stillet følgende opgave:

En "terning" har form som et regulært ikosaeder, dvs. et regulært polyeder med 20 ens ligesidede trekanter. På de 20 sider findes øjentallene 1, 2, 3,....,19, 20. Terningen kastes på tilfældig måde. Med X betegnes antal øjne ved et kast.

a) Bestem følgende sandsynligheder:

P(X = 4), P(X = 5), P(X5< eller lig X < eller lig 12), P(9< eller lig X), (PX < eller lig 14).

b) Med Y betegnes den rest, der fremkommer, når øjentallet divideres med 5. Angiv de mulige værdier for Y. Bestem sandsynligheden for hver af disse værdier.

Jeg har løst opgave a, men jeg forstår ikke det med resten Y.

Hvis jeg f.eks. vil finde P(Y = 0), er det de tal, som giver rest 0, altså 5,10, 15 og 20? Hvilket så giver sandsynligheden 4/20.
Men tallene til P(Y = 1) er så 6, 11 og 16 eller hvad? Dette kan jeg bare ikke få til at gå op med facitlisten.

Jeg håber, en kan forklare dette for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2008 af peter lind

I den sidste vil øjentallet 1 også give rest 1. Ellers er det rigtigt


Svar #2
02. november 2008 af AllerUsernamesErTaget (Slettet)

Okay, tror jeg har forstået ideen i det nu. Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning, resten Y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.