Matematik

Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken, husk at undersøge om der er begrænsninger på x

04. november 2008 af 1socom (Slettet)

Her er en opgave jeg virkelig ik kan finde ud af .. Vil gerne ha hjælp hurtigst muligt!

^= i anden, ku ikke lige finde andre muligheder for at sætte det i anden her.

z = x^2+6x+9'

     -------------

        x^2+3x

Det er en brøk :b


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af qspace (Slettet)

Brug kvadratsætningen i tælleren.

(a+b)2=a2+b2+2ab

x2+9+6x=x2+32+2*3*x=(x+3)2

I nævneren kan du sætte x ud for en parentes.

x2+3x=x*(x+3)

Nu kan du forkorte brøken.


Skriv et svar til: Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken, husk at undersøge om der er begrænsninger på x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.