Matematik

Trigonometri

05. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Trekant ABC har sidelængderne: A = 12, B = 18 og C = 27. Trekant PQR er ensvinklet med trekant ABC og den korteste side i PQR har længden 18.

Hvad er længden af de to resterende sider i trekanten PQR?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Brug at for ensvinklede trekanter gælder, at forholdene mellem ensliggende sider er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Den korteste længde svarer til A i trekant ABC.


Svar #3
05. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Okay så forholdet er altså 12/18 = 2/3

Men hvordan skal jeg så regne det ud, det er det jeg har problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2008 af mathon

18*(3/2) = 27

27*(3/2) = 40,5


Svar #5
05. november 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Okay så det er bare siderne man skal gange med 2/3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2008 af mathon

...det var nu med (3/2)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.