Matematik

Hurtig Svar : Udregning

05. november 2008 af 215 (Slettet)

 er jeg bare dum eller kan jeg ikke regne det her ud ???

kan bare ikke finde fejlen

  X(X-2)-(X-1)² = -6
X² – 2x – (x²+2*x*1+1²)= -6
X² – 2x – x2 – 2x – 1² = -6
X² –x2 – 2x -2x -1² = -6
- 4x – 1 = -6
- 4x – 1 = -6
- 4x = -6 + 1
- 4x =- 5
X = -5/-4


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af dnadan (Slettet)

Kig på kvadratsætning:

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab.

Du har lavet en fortegnsfejl ved det dobbelte produkt.


Svar #2
05. november 2008 af 215 (Slettet)

 Yeah du har fuldstændig ret.... 

OMG dooh 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af dnadan (Slettet)

Ta' det roligt, fortegnsfejl laver alle engang i mellem :-) (selv undervisere på en videregående uddannelser)... Klø på, så forekommer de dog ikke helt så tit :-)


Svar #4
05. november 2008 af 215 (Slettet)

 men den står da stadig i parentes så den vil da automatisk blive + ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Den bliver til plus, så snart du ophæver - parentesen, dvs. indtil videre er det -.


Svar #6
05. november 2008 af 215 (Slettet)

 hvordan skal jeg så løse den uden at ophæve parentesen 

?


Svar #7
12. november 2008 af 215 (Slettet)

 når havde ikke set dit - tegn til sidst


Skriv et svar til: Hurtig Svar : Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.