Matematik

blandede tal og uægte brøker

06. november 2008 af karim2650 (Slettet)

vi fik idag en opgave for som jeg ikke lige kunne

2 7/8 = en uægte brøk

er der nogen der kender en god metode man kan bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af Kysr (Slettet)

Metode til hvad?


Svar #2
06. november 2008 af karim2650 (Slettet)

til at finde den uægte brøk


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2008 af mathon

2 7/8 er et blandet tal (bestående af både et helt tal og en ægte brøk)

det kan omskrives til uægte brøk

2 7/8 = (16/8) + (7/8) = (16+7)/8 = (23/8)

...............................................................

i en ægte brøk (t/n) er t<n
i en uægte brøk (t/n) er t>n
 


Skriv et svar til: blandede tal og uægte brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.