Kemi

Hjælp!! (vandindhold i bariumchlorid)

07. november 2008 af JackJX (Slettet)

BaCl2 * xH2O --> BaCl2 * xH2O

Hvis man havde startvægten og slutvægten, hvordan beregner man så x'erne ved hjælp af stofmængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2008 af mathon

BaCl2*nH2O(s)    -->    BaCl2(s)    +    nH2O(g)
     mstart                     mslut              mvand
 

mvand = mstart - mslut

n(vand) = mvand/(18,02 g/mol)


Svar #2
07. november 2008 af JackJX (Slettet)

Ehm.. okay.. Men hvis vi har en start vægt, så er det jo vægten for hele formlen BaCl2*nH2O? Eller hvad? Altså hvis vi har en masse på 3,0 gram. og en vægt på 2,5 gram efter forbrænding. Hvordan skulle det så regnes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2008 af mathon

urealistiske tal

hellere

m(BaCl2)*nH2O = 30 g

m(BaCl2)tørt = 25,574 g

mvand = (30-25,574) g = 4,426 g

n = (4,426 g)/(18,02 g/mol) = 0,24562 mol


Svar #4
07. november 2008 af JackJX (Slettet)


Og hvad vil du så gøre hvis du skulle bestemme tallet x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2008 af mathon

da n skal være hel

muligheder

{"tørstof" g, 0,24562 mol}*4,07133*n

{25,574 g, 0,24562 mol}*4,07133*1 = {104.12,1}

{25,574 g, 0,24562 mol}*4,07133*2 = {208.241,2}

{25,574 g, 0,24562 mol}*4,07133*3 = {312.361,3}

........
undersøges
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2008 af mathon

...da vandfrit BaCl2 har molmassen 208,23 g

er n = 2

og
BaCl2*nH2O er et dihydrat


Skriv et svar til: Hjælp!! (vandindhold i bariumchlorid)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.