Matematik

Reducering

08. november 2008 af camilladreuer (Slettet)

Hej folks!

Skal reducere et stykke i min matenatikbog, men er desværre gået i stå, så håber nogen kan hjælpe mig.

(x-y)2-2*x*(x-y)+y2=

x2+y2-2x2+2xy2+y2=

På forhånd tak .


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af Isomorphician

(x - y)2 = x2 + y2 - 2xy

-2x(x - y) = -2x2 + 2xy


Svar #2
08. november 2008 af camilladreuer (Slettet)

Hvorfor har du skrevet det som en ligning , når det er en reducering ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2008 af Isomorphician

Jeg prøvede bare at få dig til at indse at du havde ganget parenteserne forkert ud ved at tage ét led ad gangen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2008 af MaryBaryTary (Slettet)

Altså jeg ville måske sige:

(x-y)2-2*x*(x-y)+y2

(x2-y2-2xy)-(2x2-2xy)+y2

x2-y2-2xy-2x2+2xy+2y2

x2-2x2= -x2

Er ikke heelt sikker ,, så tjek den lige efter selv .


Svar #5
09. november 2008 af camilladreuer (Slettet)

Isomorphician:

Kan godt se meningen med det du mente nu , men sidder bare fast i det og kan ikke komme videre. Forstår ikke hvad man skal bagefter .


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2008 af Isomorphician

(x - y)2 - 2x(x - y) + y2

parenteserne udregnes:

(x2 + y2 - 2xy) - (2x2 - 2xy) + y2

parenteserne hæves:

x2 + y2 - 2xy - 2x2 + 2xy + y2

der forkortes:

-x2 + 2y2


Svar #7
09. november 2008 af camilladreuer (Slettet)

Nårh , kan godt se det nu bagefter . Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.