Matematik

ligning til tangent til differentialligning med parralel ligning

08. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

Bestem ligningen for den tangent til grafen med ligningen : f(x) = x2+5x + 1 og som er parrallel med linje med ligningen y = x - 8

tangentens hældning : f `(xo) = 1

f `(x) 2x + 5
f ` (x0) = 1  <= > 2xo + 5 = 1 <=> 2x0 = -4 <=> x0 = -2

f(xo) = f(-2) = (-22) + 5*2 +1 = 15 

y = f ` (x0) (x - y0) + f(x0

Herefter ved jeg så ikke hvad jeg skal gøre da jeg mangler næste side af mine noter! 
hjælp tak  


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af Isomorphician

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Du har fundet f'(x0) og f(x0) og du ved hvad x0 er, så skal du bare indsætte i formlen og reducere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2008 af mathon

f(xo) = f(-2) = -5

f '(xo) = f '(-2) = 1

så du har, hvad du skal bruge for at indsætte i
og
reducere tangentligningen
 

y = f '(x0) (x - y0) + f(x0), som har en lille fejl

y = f '(xo) (x - xo) + f(xo)

y = 1*(x - (-2)) + (-5), som du reducerer
til
formen
y = ax + b


Skriv et svar til: ligning til tangent til differentialligning med parralel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.