Matematik

Omskriv til Formen

09. november 2008 af cloudo (Slettet)

 Omskriv 4x^2 - 12x + 9 til formen (ax + b)^2

...???


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

(2x + (-3))

2

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

(2x + (-3))2


Svar #3
09. november 2008 af cloudo (Slettet)

 hvad med -12x?

behøver man ikk at tage den med?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

#3.

-12x er "det dobbelte produkt", jf.

(ax + b)2 = a2x2 + 2abx + b2

2*2*(-3)*x = -12x


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af mathon

...eller skrevet

4x2 - 12x + 9

(2x)2 - 2*(2x)*3 + 32      der til sammenligning med (ax + b)2 =
(ax)2 - 2*(ax)*b + b2

giver
a = 2
og
b = 3


Skriv et svar til: Omskriv til Formen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.