Matematik

Bestemmelse af en grafs slæringspunkt med koordinataksen

09. november 2008 af 2007xMVK (Slettet)

Hej alle

Jeg har et problem med min aflevering. Jeg skal finde en parabels skæringspunkt med y-aksen, skæring med x-aksen er gjort.

Min funktion er givet ved: f(x)=-2x2+12x+14

heraf har jeg regnet således:

d=b2-4*a*c

d=256, da a=-2, b=12 og c=14

+- (plus/minus)

x=-b+-√d/2*a

x1=-b+√d/2*a

x2=-b-√d/2*a

Hvordan kommer jeg videre?

På forhånd tak for hjælpen;-)

-Marc


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

du kan da bare aflæse på din forskrift at skæringen med y-aksen er 14, thi c-værdien altid angiver skæringen med y-aksen i et andengradspolynomium


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af noveau (Slettet)

ax^2+bx+c er den generelle skrivemåde for et andengradspolynomium.

Tænk på at c angiver skæring med y-aksen.

eller indsæt x=0


Svar #3
09. november 2008 af 2007xMVK (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ;-)

-Marc


Skriv et svar til: Bestemmelse af en grafs slæringspunkt med koordinataksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.