Matematik

u. hjælpemidler opgave om omvendt propotionalitet

09. november 2008 af eldurum (Slettet)

om to størrelser x og y oplyses det at der er en linær sammenhæng ml.  y og x-1.

der er to værdier for x og y.

x = 1 og 3 mens y = -1 og -3

bestem en ligning der beskriver sammenhængen ml. x og y.

jeg har prøvet meget og fandt frem til dette resultat: y = -4x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af mathon

y = a*x-1 + b

-1 = a*1-1 + b
-3 = a*3-1 + b          subtraher ligningerne
 


Svar #2
09. november 2008 af eldurum (Slettet)

giver det så:

2 = a-2

a = 2

og så må -b = .-1 = 2 * 1-1+1

?


Skriv et svar til: u. hjælpemidler opgave om omvendt propotionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.