Matematik

a b c

09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Er lidt i tvivl om hvad der er a b og c, jeg kan nemlig ikke få diskriminanten til at passe bagefter ..

-3x ^2 - 1 = 0

Jeg vil umiddelbart gætte på, at b ikke er tilstede, men så passer d som sagt ikke ..

d = 0^2 - 4 * (-3) * 0

d = 0 - 0

d = 0

Nulpunkter:

x = 0 +/- √0 
           6

x = 1     V       x = 3
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2008 af Isomorphician

d = 02 - 4*(-3)*(-1) = -12


Svar #2
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvad er så kvadratroden af - 12  ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

#2 idet d<0 kan x findes vha. formlen x=-b/2a


Svar #4
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvad skal nulpunkterne så giive ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2008 af Isomorphician

Der er ingen nulpunkter da d < 0


Svar #6
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Joh, det er der når man tegner grafen ind i Graph og ved hjælp af formlen #3 får jeg nd til 2 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2008 af Isomorphician

Husker du at der står -3x2?


Svar #8
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Neeeej hehe ..

-12 / (2 * (-3x^2)) = 0,22222   ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Du skal ikke udregne noget.. Bare kig på ligningen for funktionen. Da a<0 er det er sur parabel, og da b=0 og c=-1 skærer den i (0,-1), som jo er toppunktet..

...Hvis altså opgaven lød på, at bestemme rødder..


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2008 af Isomorphician

-3x2 - 1 = 0 <=>

-3x2 = 1

x2 = -(1/3)

Hvilket ikke giver reelle løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Hvisdu alligevel vil prøve, at udregne rødderne kan du drage fordel af, at b=0 da:

-3x^2 - 1 = 0  ⇔  x^2 = -1/3  ⇒   x = ±√(-1/3). Som er et komplekst tal, hvorfor funktionen ikke har nogle rødder..


Svar #12
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Okay:

Gør rede for, at følgende funktion er monotone, dvs. enten voksende eller aftagende i R. Vink, lav fortegnsvariation for f `(x)):

- x^3 - x + 2


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. november 2008 af Isomorphician

Da f'(x) er en parabel med grenene vendende nedad og med toppunkt i -1 vil funktionsværdierne for f'(x) altid være negative og f(x) vil dermed være monotont faldende.


Svar #14
09. november 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Er det hele svaret dertil ?


Skriv et svar til: a b c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.