Fysik

hjælp til beregning af bølgelængder

10. november 2008 af -Shelle- (Slettet)

jeg skal regnebølgelængden ud og har fotonenergien, jeg regner først frekvensen ud:  10,2/4,14*10^15=2,46*10^-15Hz så regner jeg bølgelængden ud:  3*10^8/2,46*10^-15=1,2195*10^23

Det helt galt det skal gi 122nm.... Hvad er det lige jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal bruge, at E=hf, hvor h er plancks konstant. Herefter kan du benytte, at c=fλ


Svar #2
10. november 2008 af -Shelle- (Slettet)

er det ikke det jeg har gjort? så den hedder f=E/h og λ=c/f?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Korrekt. Ved sammensætning af disse fås:

λ = hc/E


Skriv et svar til: hjælp til beregning af bølgelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.