Matematik

Reducer udtrykket

10. november 2008 af Karldenstore (Slettet)

En der vil hjælpe mig med at reducere dette:

a2b + a2 + abd + ad / a + d

Jeg har virkelig selv prøvet, bare uden held


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er du i tvivl om? Prøv selv og lad os se, hvor det går galt. :)


Svar #2
10. november 2008 af Karldenstore (Slettet)

Ok :)

a( ab + a + bd + d) / a + d

Så langt er jeg nået, og ved endda ikk om det er rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Ah, ikke helt. Prøv at starte med at kigge på udtrykket ad/a - det kan du allerede reducere.


Svar #4
10. november 2008 af Karldenstore (Slettet)

Undskyld, men er jeg forvirret lige nu :)

Hvordan vil du så reducere udtrykket ''ad/a''


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at indse, at ad/a = d. :)


Svar #6
10. november 2008 af Karldenstore (Slettet)

Var jeg lige ved at sige :b

Så langt så godt. Men jeg falder fra igen :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#0 Står der a2b + a2 + abd + (ad / a) + d eller (a2b + a2 + abd + ad) / (a + d) ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad da? Hvor går det galt herefter?


Svar #9
10. november 2008 af Karldenstore (Slettet)

#7

Der står; a2b + a2 + abd + ad / a + d

uden parenteserne..


Svar #10
10. november 2008 af Karldenstore (Slettet)

#8

Jeg er bare ikke helt med..

Hmm, hvordan ser udtrykket så ud efter det du lavede?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Udfra hvordan resultaterne bliver, vil jeg nu gætte på at a+d divideres op i a2b+a2+abd+ad

(a2b + a2 + abd + ad) / (a+d)

= (a2(b+1)+ad(b+1)) / (a+d)

=a(b+1)(a+d) / (a+d)

=a(b+1)

mens

a2b + a2 + abd + ad / a + d

=a2(b+1)+abd+2d

=a2(b+1)+d(ab+2)
 

som er mindre elegant :/


Svar #12
10. november 2008 af Karldenstore (Slettet)

Så du ville fortrække første del? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Det kommer an på hvad der menes med a2b + a2 + abd + ad / a + d som jeg nævnte i #7 ... men jeg vil gætte på en "hel" brøk med a2b + a2 + abd + ad som tæller og a+d som nævner ... således at resultatet bliver den "første del" i #11


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.