Fysik

Impuls

11. november 2008 af nunu1989 (Slettet)

HEj

jeg er igang med en fyskik rapport om impulsen..

hvordan finde man vogn 1 og vogn 2 hastigheder efter stødet.. For når man skal regne impuls ud, skal man bruger vogn 1 og vogn 2 hastigheder før stødet...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af mathon

afhængigt af

1) elastisk, centralt stød

2) delvis elastisk, centralt stød

3) uelastisk, centralt stød


Svar #2
11. november 2008 af nunu1989 (Slettet)

fuldstændigt elastiks

og fuldsrændigt uelastiks


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Impulsbevarelse. :)


Svar #4
11. november 2008 af nunu1989 (Slettet)

Ja......... P før = P efter

Men spørgsmålet er når man skal finde p efter skal man bruge vogn 1 og vogn 2 hastigheder før stødet....

p før = m1*u1+m2*u2

p efter = m1*v1+m2+v2

u = ?s/?t

VEd bar ikke hvoran finder man v1    og  v2 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Du skal gerne kende hastighederne før stødet. Som oftest er v2=0, da den anden vogn står stille.


Svar #6
11. november 2008 af nunu1989 (Slettet)

u1: Vogn 1 hastighed før stødet          u2: Vogn 2 hastighed før stødet
 

v1: Vogn 1 hastighed efter stødet         v2: Vogn 2 hastighed efter stødet
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Ja, du skal kende en af hastighederne før du kan regne på det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2008 af mathon

se den vedhæftede oversigt
 

Vedhæftet fil:centralt stød.doc

Skriv et svar til: Impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.