Dansk Historieopgave

Betydning

11. november 2008 af HoveHviid (Slettet)

Heej Alle !

Jeg ved at skrive min dansk-historie opgave og er i Frederik III's håndfæstning støt på ordet "kåre-rige". Der står at riget skal forblive et frit kåre-rige, men er der nogen der kan forklare mig hvad et frit kåre-rige vil sige?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2008 af CoSMoS (Slettet)

Valgkongedømme. Google loves you, love google too!


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2008 af mathon

kårerige = et kongedømme med magtrestriktioner besluttet af de kårebærende i riget
 

retten til at bære kårde = kårderetten indehavedes kun af den højst rangerende samfundsklasse = adelen


Skriv et svar til: Betydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.