Matematik

Hjælp til opgaveregning, reaktionshastighed

11. november 2008 af miss13 (Slettet)

opgave 1028:

En population af gærceller vokser efter modellen N(t)= 659/1+65*e^-054 * t

n(t) betegner antallet af gærceller pr cm3 til tidspunktet t (målt i timer)

a) beregn N(0) , N(10) og N(25)

b) beregn N'(10) og N'(25) og forklar hvad disse tal betyder

c) I modellen indgår tallet 659. Forklar, hvad dette tal betyder betyder

pleas hjælp..


Svar #1
11. november 2008 af miss13 (Slettet)

Altså nogen der kan vise mig hvordan man laver N(0) på lommeregneren?

Så har jeg nemlig noget at gå ud fra :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2008 af Exupery (Slettet)

er en logistisk vækst. M=659 betyder at dette er den øvre grænse. Resten må du da selv kunne klare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af Exupery (Slettet)

(OG HUSK AT SÆTTE PARENTESER!!! det har du glemt i #0, hvilket gør din funktion ubrugelig uden forforståelse for, hvad du skriver):

Skriv på lommeregneren:

659/(1+65*e^(-0,54*0)

Rettelse:


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2008 af Exupery (Slettet)

659/(1+65*e^(-0,54*0))

Hvor er retteknappen??!


Svar #5
11. november 2008 af miss13 (Slettet)

N(10) ik? kan dt godt passe at det giver  noget mærkeligt noget?

skal jeg ik bare lave den samme udregning som i n(0) bare med 10 istedet for 0?


Svar #6
11. november 2008 af miss13 (Slettet)

659/(1+65*e^(-0,54*0)) det giver på lommeregneren 9,98485, men det skulle helst ende med at give 10,3 ifølge bogen..

Hvad gøre jeg forkert? :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

659/66=9.98485

Hvorfor bogens svar enten er forkert eller du må have tjekket forkert. Lommeregner behøves jo ikk for at se, at det aldrig kan give 10.3


Svar #8
11. november 2008 af miss13 (Slettet)

skal jeg ik bare lave den samme udregning som i n(0) bare med 10 istedet for 0?

altså 659/(1+65*e^(-0,54*10)) ? det giver noget sygt underligt..


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

N(10)=509.44

hva fik du da


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2008 af Super13 (Slettet)

er det ik sådan jeg regner det ud? 659/(1+65*e^(-0,54*10))  det giver noget med 659,0*e^5,4 .... og så en masse andet


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvordan skriver du e på lommeregneren? Hvis din lommeregner ikke kender e som en talværdi, er det jo klart, at den ikke kan give et eksakt tal


Svar #12
11. november 2008 af miss13 (Slettet)

har fundet det rigtige e,også passer de også :) hehe..

hvad med når jeg skal lave

b) beregn N'(10) og N'(25) og forklar hvad disse tal betyder

hvordan klare jeg lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

Se evt.

http://peecee.dk/upload/view/139725

Der er noget af denne opgave regnet


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

En graf ville også være relevant i denne opgave, da den danner et overblik.

Har ikke haft så meget om logistisk vækst endnu, men mener, du skal tolke N´(t) som værende væksthastigheden til tiden t


Svar #15
11. november 2008 af miss13 (Slettet)

kan ikke rigtig forstå din b'er..


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvilken del af den? Har lavet det i et program, der hedder TI-Interactive. Nm(t) er N´(t), da det er sådan, man skal skrive afledte funktioner i det program.


Svar #17
11. november 2008 af miss13 (Slettet)

Hmm, ja det er jeg med på :)

men tallene hvor kommer de fra? de der 23130 osv? er mega forvirret nu

prøv lige at tage den fra starten af, indtil jeg lige falder med igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

Tallene kommer bare, når funktionen bliver differentieret. Lad være med at lægge dig alt for meget op af disse tal. Man skulle først differentiere funktionen i b'eren. Det gjorde jeg og fik differentialkvotienten givet ved et lidt kompliceret udtryk. Men det er jo med hjælpemidler, så tallene skal du ikke tænke på - andet end resultatet selvfølgelig


Skriv et svar til: Hjælp til opgaveregning, reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.