Matematik

parabels toppunkt i TI

11. november 2008 af -Shelle- (Slettet)

0,87064135*x^2-2,7881634*x-11,75859

Ved hjælp af TI 89 og differentialkvotient bestem parablens toppunkt?

Nogle der kan forklare mig hvordan jeg skal bære mig ad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

sæt udtrykket lig nul og løs mht. x

indsæt herefter x-værdien i udtrykket for át få y-koordinaten.

derved er toppunktet fundet


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

eller selvfølgelig differentialkvotienten lig nul


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

F4

Define f(x) = 0,87064135*x^2-2,7881634*x-11,75859

F4
Define g(x) = d(f(x),x)                          g(x) = f '(x)

solve(g(x)=0,x)                  displayet viser 1.koordinaten til toppunktet        kaldes t1

f(t1)                                  displayet viser 2.koordinaten til toppunktet
                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

Det er nu jeg vil sige L2TI (learn to TI-Interactive). :-)

Matprogrammer på computer er bare meget lettere end lommeregneren. Nå, for ikke at komme for meget ud på et sidespor... resultatet bliver

Toppunktet bliver (med lidt afrunding) T=(1.6;-14),


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2008 af c_aastrup

Du godeste. Skal så simpelt et problem kræve så meget???

medfører


og antages

fås

og

i dit eksempel fås da x = 1.601212371 og y = -13.99081086.

solve-funktionen bør benyttes for at gøre tingene nemmere, fordi man godt ved hvordan, men ikke lige gider alle mellemregningerne, men dette indlægs niveau er sgu på højde med

solve(x-2=0,x)

og

solve(x/9=1,x)

Det er da noget man bør regne kunne regne nemt og gnidningsfrit i hovedet


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2008 af c_aastrup

æv der mangler et plus c til sidst i min formel, gad vide hvor det blev af...


Skriv et svar til: parabels toppunkt i TI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.