Fysik

Acceleration!

12. november 2008 af visuu1 (Slettet)

En bil starter fra hvile med accelerationen 1,8 m/s^2.

1)  Hvad er hastigheden efter 10 s?

2) Hvor langt har bilen kørt efter de første 10 s?


1) Til den første benytter jeg  formlen s=½a*t^2 
                                                                    s = ½ 1,8 m/s^2 * 10s^2 = 90 m/s^2
 
Er der nogle der kan hjælpe med opgave 2, og evt. tjekke om, jeg har den første i orden.

På forhånd tak
_ visuu1


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Forkert formel i opgave 1.

Til gengæld er formlen korrekt til brug i opgave 2 - husk dog korrekte enheder.


Svar #2
12. november 2008 af visuu1 (Slettet)


# 1: hvilken formel skal jeg så bruge i opgave 1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Den tidsdifferentierede af den du har brugt. Husk på, at der spørges om hastighed.


Svar #4
12. november 2008 af visuu1 (Slettet)

jeg er ikke sikker, men er det denne her?

- v(t) = a0 · t +v0


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Bingo! :D


Svar #6
12. november 2008 af visuu1 (Slettet)

så har jeg:
 

v(t) = s = ½ 1,8 m/s^2 * 10s^2 (men hvad er v0 i dette tilfælde? )


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2008 af Arctan (Slettet)

Ad 1)

Hastigheden som funktion af tiden er:

∫a(t)dt = v(t) = a·t + v0

Til tiden t = 10 s haves

v(10 s) = (1.8 m/s2)·(10s) + (0 m/s)

             = 18 m/s

Ad 2)

Den kørte distance som funktion af tiden kan vises til at være:

∫v(t)dt = s(t) = ½·a·t2 + v0·t + s0

Til tiden t = 10 s haves

s(10 s) = ½·(1.8 m/s2)·(10 s)2 + (0 m/s)·(10 s) + (0 m)

              = 90 m


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2008 af Arctan (Slettet)

Bilen starter fra hvile ⇔ Hastiden til start er 0 m/s ⇔ v0 = 0 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2008 af Arctan (Slettet)

Hastigheden*


Skriv et svar til: Acceleration!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.