Matematik

Trekanter

12. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

7. På figuren (vedhæftet) er trekanten ABC og EDC ensvinklede. Det oplyses, at AC=12, AB = 7,6, ED=5,7 og CD=4,5. Find BD og AE.

Vedhæftet fil: trekant.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af Isomorphician

Hint: Forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er konstant


Svar #2
12. november 2008 af KingKong1 (Slettet)

kan du evt. hjælpe mig endnu mere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2008 af Isomorphician

Først skal du se om der er to ensliggende sider hvor sidelængden er oplyst.

Det er der ved AB og ED.

Forholdet mellem de to sider er 7,6/5,7 = 4/3.

Dette forhold gælder for alle ensliggende sider i de to trekanter.

For fx at finde længden af EC bruges forholdet mellem siderne til at opstille denne ligning:

AC/EC = 4/3 <=>

12/EC = 4/3 <=>

12 = (4/3)EC <=>

12/(4/3) = EC <=>

9 = EC

Se om du selv kan finde længden af BC.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.