Kemi

Protoner og neutroner

12. november 2008 af Lulles (Slettet)

Hvordan finder man protoner og neutroner ved et grundstof ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af mathon

protonantallet, Z = atomnummeret

massetallet = A = kernepartikeltallet

zAG

neutrontallet, N, findes af

N = A - Z


Skriv et svar til: Protoner og neutroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.