Kemi

formler og navne.

14. november 2008 af seriøs (Slettet)

Znl2

Hvad er navnet på det stof?   noget med zink.. (forstår ik hvad det l står for?)

hvad er forskellen på disse formlers navne   Cu2S   og   CuS  ?  Jeg får begge til Kobbersulfid.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2008 af mathon

ZnI2 = zink di iod id = zinkdiiodid  oftest bare zinkiodid

Cu2S = kobber(I) sulfur id = kobber(I)sulfid; Cu har OT = +1

CuS = kobber(II)sulfid; Cu har OT = +2


Svar #2
14. november 2008 af seriøs (Slettet)

nåå ok det er altså iod :) ok super! tak..


Svar #3
14. november 2008 af seriøs (Slettet)

ej hvorfor har du skrevet  I én gang når der stor  2   (Cu2S)  ? ... og modsat med CuS ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2008 af mathon

Cu2S består af Cu+ og S2-
hvor
Cu+ har oxidationstrin 1

CuS består af Cu2+ og S2-
hvor
Cu2+ har oxidationstrin 2

romertallet (Stocks regel) refererer til oxidationstrinnet og ikke til mængdetallet, hvori det indgår i molekylet


Svar #5
14. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok tusind tak!


Skriv et svar til: formler og navne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.