Matematik

Toppunkt

15. november 2008 af GunBritt (Slettet)

Hej

Jeg har fået til opgave at finde toppunktet i denne formel:

y = 0,2x^2 – 4x + 80 + 2000/x

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

f(x)=0.2x2-4x+80+2000/x

f´(x)=0.4x-4-2000/x2 da f´(x) skal være 0, står der

2000/x2=0.4x-4

2000=0.4x3-4x2

solve(0.4x3-4x2-2000=0,x) xt=21.1634

yt=f(xt)=f(21.1634)=179.427

Toppunktet er derfor (21.1634;179.427)


Svar #2
16. november 2008 af GunBritt (Slettet)

Tusind tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.