Kemi

mol

15. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

når der står at man skal bruge "4 M HCl", vil det så sige, at 4M = 4 mol/L eller 4 mol/g?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af johnmaiers (Slettet)

Når der snakkes om opløsninger er M = molaritet, altså mol/L, dermed er der 4 mol HCl pr. liter af opløsningen.


Svar #2
15. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

hvis man vil lave det om til gram så dividere man det vel bare med 1000?

dvs., 4 mol/L = 0,004 mol/g


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2008 af mathon

M(HCl) = 36,465 g/mol

c = n/V = (m/M)/V = m/(V*M)
hvoraf

m/V = c*M = (4 mol/L)*(36,465 g/mol) = 145,86 g/L


Skriv et svar til: mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.