Matematik

Regression med negative y-værdier

15. november 2008 af mathias-s (Slettet)

Hej

Hvorfor kan man ikke lave ekspoentiel eller potensregression på et datasæt med negative y-værdier (og positive x)?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af peter lind

Det kan man godt


Svar #2
15. november 2008 af mathias-s (Slettet)

Okay, men jeg har følgende datamateriale:

Højde:              1          1,5          3          5          7

Temperatur:   13,4     10,3       0,4      -12,6    -25,4

Og på det kan jeg ikke lave eksponentiel eller potensregression?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af peter lind

Jeg går ud fra at det er temperaturren, der er y-værdien. Problemet er her at der er forskelligt fortegn. En funktion som y=a*bx, vil altid have samme fortegn som a. En funktion som y=a*xn, x>0 vil også altid have samme fortegn som a. I det sidste tilfælde kan man komme uden om problemet med i stedet at lave regression på et polynomium, altså y=a0+a1*x+a2*x2+.... anxn.


Svar #4
17. november 2008 af mathias-s (Slettet)

okay mange tak for dit svar.

men f.eks. er funktionen f(x)=5*-2^x negativ, selvom a er positiv. så teorien holder ikke hele vejen, men forstår pointen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2008 af peter lind

#4 f(0)=5-1=4


Svar #6
18. november 2008 af mathias-s (Slettet)

Nej.

Det er en funktion af typen y=a*bx

og den har ikke samme fortegn som a, da f.eks. f(0)=5*-20=5*-1=-5

tegn grafen...


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2008 af peter lind

Mener du 5*(-2)^x. I så fald er udtrykket kun defineret for heltalligt x


Svar #8
18. november 2008 af mathias-s (Slettet)

Ja. Okay tak for din hjælp (:

Tror jeg har fået det på plads.


Skriv et svar til: Regression med negative y-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.