Kemi

Masseprocent til molaritet

15. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Jeg har været rundt i SPs database, og har fundet nogle forskellige sammenhæng mellem masseprocent og molariteten, bl.a. i tråden https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=389343

Følgende sammenhæng bliver præsenteret:

c = 10*d*p/M

Med enheder:

mol/L=(g/mL)/(g/mol)

Mit problem er at jeg ikke kan få enhederne til at passe (for den til mol/mL), selvom udregningerne giver det rigtige resultat, altså ca. 15 M for konc. salpetersyre.

Nogle der kan besvare mit problem? - har d en overset enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af mathon

brug i stedet

c = p*10-2*d/M

hvor
c er molariteten, [c] = mol/L
p er masseprocenten
d er densiteten, [d] = g/L
M er molmassen, [M] = g/mol


Skriv et svar til: Masseprocent til molaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.