Matematik

Vektorer i rummet opg.

16. november 2008 af kulfi (Slettet)

Hej

Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg finder en ligning for en plan, som går igennem punkter

A(0,2,-1) , B(1,-2,1) og C (-1,0,3)??

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af -Lisa (Slettet)

find vektor AB og AC ..

så skal du krydse dem ( AB x AC) for at finde en normalvektor.

dernæst skal du bruge et punkt som du frit kan vælge( A, B eller C)

så skal du indsætte dem i linjens ligning: a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) =0

gang ind og pludselig har du en ligning for planen


Svar #2
16. november 2008 af kulfi (Slettet)

Jeg er kommet frem til følgende:

A(0,2,-1) , B(1,-2,1) og C (-1,0,3)
 

AB=(1-0, -2-2, 1-(-1) = (1, -4, 2)

AC=(-1-0, 0-2, 3-(-1) = (-1, -2, 4)

AB x AC = (-4*4-2*(-2), 2*(-1)-1*4, 1*(-2)-(-4)*(-1) = (-12, 8, -6)

-12*(x-0)+8*(y-2)-6*(z+1) = -12x+8y-6z-22=0 (resultatet)

problemet er at det resultat jeg får passer ikke med faciten som giver 2x+y+z-1=0.

Nogen der kan fortælle mig hvad jeg gøre forkert?


Svar #3
16. november 2008 af kulfi (Slettet)

ingen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2008 af -Lisa (Slettet)

hmm husk at du kan dividere med 2 :)

således der står:

-6x + 4y - 3z - 11 = +0


Skriv et svar til: Vektorer i rummet opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.