Matematik
hjælp igen! rumligt koordinatsystem
19. oktober 2004 af
weirdo (Slettet)
har en opgave som skal afleveres imorgen..
kuglen K: x^2 + y^2 + z^2 -4x + 2z - 4 = 0
linien l: x = 3 + 2t, y= 5 + 3t, z= -1 -2t
planen a: 4x -4y +2z = 15
a) bestem kuglens radius og koodinaterne til kuglens centrum
b) beregn koodinaterne til eventuelle fællespunkter mellem kuglen K og linien L
c) bestem ligninger for de planer, der er parallelle med planen a og er tangentplaner til kuglen K
jeg er ik verdens skarpeste til viktor :(
og lidt hjælp ønskes..! :)
kuglen K: x^2 + y^2 + z^2 -4x + 2z - 4 = 0
linien l: x = 3 + 2t, y= 5 + 3t, z= -1 -2t
planen a: 4x -4y +2z = 15
a) bestem kuglens radius og koodinaterne til kuglens centrum
b) beregn koodinaterne til eventuelle fællespunkter mellem kuglen K og linien L
c) bestem ligninger for de planer, der er parallelle med planen a og er tangentplaner til kuglen K
jeg er ik verdens skarpeste til viktor :(
og lidt hjælp ønskes..! :)
Svar #2
20. oktober 2004 af weirdo (Slettet)
hehe.. anja? :)
jeg har bare været for meget fraværnde de sidste 2 uger pga sygdom.. så er lidt bagud..
jeg har bare været for meget fraværnde de sidste 2 uger pga sygdom.. så er lidt bagud..
Svar #3
20. oktober 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Du forventer vil ikke seriøs, at vi bare laver opgaven for dig?
a) Omskriv kuglens ligning, så den får formen (x-a)^2 + (y-b)^2 + (z-c)^2 = r^2. Da er radius lig r og centrum har kooordiantsættet (a,b,c).
a) Omskriv kuglens ligning, så den får formen (x-a)^2 + (y-b)^2 + (z-c)^2 = r^2. Da er radius lig r og centrum har kooordiantsættet (a,b,c).
Svar #4
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Som Dominik skriver, er det normen, at folk selv giver et forslag (ligegyldigt hvor inkompetent dette måtte være).
Skriv et svar til: hjælp igen! rumligt koordinatsystem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
