Matematik

To ligninger med to ubekendte

18. november 2008 af 100690 (Slettet)

Hjælp til flere opgaver :)

To ligninger med to ubekendte:

3x + 4y = 10

4x - 3y = 5

4x - 2y = 34

8x + 3y = 55


- Nuy!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2008 af mathon

I:  3x + 4y = 10          multipliceres med 3
II: 4x - 3y = 5             multipliceres med 4

III:  9x + 12y = 30
IV: 16x - 12y = 20       III og IV adderes

25x = 50
x = 2                         som indsat i I: 3x + 4y = 10

3*2 + 4y = 10
4y = 4
y = 1
 


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.