Matematik

Differentialregning

19. november 2008 af vegy07c20 (Slettet)

Som overskriften lyder, så skal jeg lave noget differentilaregning.

f(x) = √x • 4√x                 I facitlisten står der at det skal give: 3/4x1/4

Men hvorledes kan det blive det? Indtil videre har jeg fået den forkortet til: √x = 1/2x1/2 (?) •  x1/4

Hvordan kan det så give det resultat i facit listen? Umiddelbart ville jeg gå ud fra at 

1/2x1/2 • x1/4= 1/2x3/4


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2008 af peter lind

√x • 4√x  =x3/4. Jeg ved ikke hvor du har fået ½ fra. Derefter brug (xn)'=n*xn-1


Svar #2
19. november 2008 af vegy07c20 (Slettet)

Er det ikke en regne regel at  √x = 1/2x-1/2?

Men tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2008 af peter lind

Du blander forskellige ting sammen. √x  =x½. Bruger du reglen for differentiation nævnt i #1 får du (√x)' =½x-½ 


Svar #4
19. november 2008 af vegy07c20 (Slettet)

det  må jeg lige tage op med min matematiklærer.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.