Matematik

Monotonilinje for f

19. november 2008 af nej12 (Slettet)

 Opgaven lyder:

På figuren ses grafen for f´ (ligner en parabel) . Benyt denne til at gøre rede for monotoniforholdene for f.

Opskriv derefter en ligning for tangenten til grafen for f i (-1,f(-1) = (-1,3)

- Altså jeg kan ud fra grafen aflæse af f ' (x) = 0     i      x = -2   og x = 1 altså dette er ekstrema for funktion f ....... det eneste jeg mangler for at tegne en monotonilinje er at vide om f er voksende til 2 eller er aftagende til 2 osv. 

ER DER NOGLE SOM VED HVORDAN MAN FINDER UD AF DETTE ud fra en graf for f ' (x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af peter lind

F er voksende når f'>0 og aftagendende når f'<0


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2008 af allan_sim

#0.

Brug monotonisætningen:

f(x) er voksende når f'(x) er positiv

f(x) er aftagende når f'(x) er negativ


Svar #3
19. november 2008 af nej12 (Slettet)

 Okay,.... tak :D


Skriv et svar til: Monotonilinje for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.