Matematik

ligninger

20. november 2008 af sdelight (Slettet)

To funktioner f og g er givet ved

f(x)=x^2-x+2

g(x)=-x^2+5x-5/2


a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet .
P(2,f(2))

Det oplyses, at graferne for f og g har netop ét fælles punkt Q.

b) Bestem koordinatsættet til Q.


Svar #1
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

Kan det passe at ligningen for tangenten for grafen for f i punktet P(2,f(2)) = 2=3*2+12 = y=3*2+12


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2008 af mathon

y - 4 = 3(x-2)      som reduceres til

y = 3x - 2


Svar #3
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

så mit er helt forkert..?:-)

hvordan har du fundet frem til det..?


Svar #4
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

f ' (x) = 2*x-1

f ' (2) = 2*2-1 = 3 (=a)

f(x) = x^2-x+2 = 2^2-2+2 = 4

skal man så ikke finde b nu vha formlen b=*a*x  ?


Svar #5
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2008 af mathon

y = 3x + b

b = y-3x

b = 4-3*2 = 4-6 = -2

y = 3x + (-2)

y = 3x - 2

som i #2


Svar #7
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

okay tak for hjælpen:-)


Svar #8
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

hvordan bestemmer jeg så koordinatsættet til Q?


Svar #9
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

kunne virkelig godt bruge noget hjælp..?


Svar #10
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

bliver det (3,-2)  ?


Svar #11
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe..?


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.