Matematik

ligninger

20. november 2008 af sdelight (Slettet)

En bestemt type af beholdere har form som vist på figuren. For
en beholder af denne type, hvor rumfanget skal være 100 cm3,
gælder, at

1/3x^3+hx^2 = 100 og

S= (1+kvadratroden af 5)x^2+4xh

hvor S er beholderens overflade (målt i cm2), og hvor
h (målt i cm) og x (målt i cm) er angivet på figuren.

a) Bestem S udtrykt ved x, og bestem x, så beholderens
overfladeareal bliver mindst mulig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Isoler h i den første ligning og indsæt herefter i den nederste. Andel delopgave skal du differentiere S mht. x og sætte lig nul.


Svar #2
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

isoler jeg h ved at gange med h på begge sider af lighedstegnet..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Nej.


Svar #4
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

hvad skal jeg så gøre..?


Svar #5
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #5: Start med at få et udtryk med h i til at stå alene på den ene side af lighedstegnet i den første ligning.


Svar #7
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg har fundet ud af den nu.. men vil høre om du evt kunne hjælpe mig med af reducere dette udtryk:

5m/2m^2+3mn kan ikke få det til at gå op.. Jeg får det til mn, kan det passe..?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #7: Du jeg lokke dig til at skrive den med paranteser, så jeg kan se, hvad der er en del af brøken og hvad der ikke er? :)


Svar #9
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

det hele er en brøk:-)  (5m)/(2m^2+3mn)


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #9: Start med at sætte m udenfor parantes i nævneren. :)


Svar #11
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

Så det bliver (5)m eller..?

Hvad skal jeg så gøre..:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #11: I nævneren. ;) Ikke tælleren. 


Svar #13
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

Nåh.. hehe:-)

(2m^2+3mn) = (2+3n)m^3   er det sådan..?


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #13: Ah, ikke helt. Du har lige et m^2 for meget med. Prøv selv at gange ind i parantesen og se, at du ikke får, hvad du startede med.


Svar #15
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

er det så (2+3n)m  ?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #15: Det er tættere på det rigtige, men du har glemt noget inde i parantesen. Prøv at bruge samme metode som nævnt ovenfor til at indse, hvad du har glemt. :)


Svar #17
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

(2^2+3n)  ? :-) Jeg er lidt lost her.. hehe..


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #17: Hvis jeg nu siger, at udtrykket bliver 2m2+3mn = (2m+3n)m

Hjælper det så? :)


Svar #19
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

Neej ikke rigtigt:-) Tror jeg behøver mere hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #19: Du har prøvet at sætte ting udenfor parantes før, ikke?


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.