Matematik

red

22. november 2008 af sdelight (Slettet)

hvad bliver hele ligningen så reduceret til..?

(5m)/(2m^2+3mn) = (5m)/(2m+3n)m og så kan jeg ikke komme videre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af Isomorphician

du kan reducere m væk i tæller og nævner


Svar #2
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

så det bliver (5)/(2+3n)  ? er den så reduceret færdig eller kan man stadig  forkorte den..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af Isomorphician

Det er kun m'et uden for parentesen i nævneren du kan forkorte væk.


Svar #4
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

okay.. er det så (5m)/(2+3n)  ? kan det så forkortes til (5m)/(5n)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2008 af Isomorphician

Nej...


Svar #6
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

så den er færdig ved (5m)/(2+3n)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2008 af Isomorphician

Hvorfor fjerner du m i parentesen?


Svar #8
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

(5m)/(2m^2+3mn) = (5m)/(2m+3n)   er det sådan den skal se ud så..? er helt forvirret nu..


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2008 af Isomorphician

5m/(2m2 + 3mn) =

5m/(2m + 3n)m =

5/(2m + 3n)


Svar #10
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

nåh på den måde.. tak for hjælpen..


Svar #11
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

den er vel færdig nu så, går jeg ud fra..?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2008 af Isomorphician

Ja.


Svar #13
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

super:-) fortsat god dag..


Skriv et svar til: red

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.