Matematik

Fermats kvadrater

22. november 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Lad a = b^2 +c^2. Hvordan kan man bevise, at løsningsmængden(a,b) kun kan antage to værdier.

Eksempelvis 221 = 17+13=N(4+i)N(2+3i) =

{ I: N(5+14i) = 5^2+14^2 , II: N(4+i)N(2-3i) = 10^2+11^2}

Dvs. normen til det gaussiske heltal og dens konjugerede giver os en tvetydig løsning, men er det et argument?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Tænker du ikke på Fermats lille teorem? Ikke fordi jeg skal gå i dybden med det ,men det forekommer mig at netop 2 tal giver et kvadrat udfra ligningen X=(2p-1 -1)/p giver et kvadrat for visse værdier af p. Men måske husker jeg forkert?


Svar #2
22. november 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Nej, jeg tænker da virkelig ikke på Fermats lille teorem? Den har jo ingenting med sagen at gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at se på din ligning igen Julia:

Eksempelvis 221 = 17+13=N(4+i)N(2+3i)

Det er det rene vrøvl, for det første kan 221 ikke være 17+13, medmindre der er opfundet en ny matematik, for det andet giver udregningen af de to paranteser ganget ud led med i, så på venstre side skriver du et reelt tal og på højre side et komplext tal.

Hvilken bog har du din opgave fra?


Skriv et svar til: Fermats kvadrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.