Matematik

Ligninger

22. november 2008 af sdelight (Slettet)

I nedenstående tabel ses den forventede levealder for nyfødte i henholdsvis 1900 og 1975.
 

 Årstal                                                                                 1900   1975
Forventet levealder for nyfødte (år)                                 46          70
 

Den forventede levealder (målt i år) for nyfødte kan beskrives ved en lineær funktion f af
tiden (målt i antal år efter 1900).


a) Bestem en forskrift for f .
 

Den forventede levealder (målt i år) for 65-årige kan beskrives ved den lineære funktion
g(x) = 0,053x + 76,
hvor x er antal år efter 1900.
 

b) Benyt funktionerne f og g til at bestemme det år, hvor den forventede levealder for
nyfødte er den samme som den forventede levealder for 65-årige.

Jeg har fået spørgsmål a til: y=4,8x+46             er det rigtigt?

Mangler hjælp til spørgsmpl b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

f(t)=0.32t+46


Svar #2
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

er det svaret på spørgsmål a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

til b

løs f(x)=g(x)

f(x) er svaret for a. Tænkte ikk over, at de vil have den uafhængige variabel til at være x.


Svar #4
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

er a rigtig udregnet?

#1 hvor får du den ligning fra


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

x={0,75}

y={46,70}

laver regression over dem og får resultet (doven model. ellers så brug de formler, du kender fra undervisningen)


Svar #6
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der ikke a og b man skal finde for at kinne lave en forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Jo. Det gør man ogs ved regression. Men min beregnede forskrift er rigtig!


Svar #8
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

jeg har mine to punkter (0,46) og (5,70)

a=y2-y2/x2-x1 = 46-70/5-0 = 24/5 = 4,8

jeg bruger (5,70) til udregning af b

b=70+4,8*5 = 46

Hvad gør jeg forkert, siden jeg ikke får det samme som dig?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvorfor er din anden x-koordinat 5? 1975-1900=75


Svar #10
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

Nåh, skal den være 75?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

ja da. år efter 1900. Der er jo 75 år mellem 1900 og 1975


Svar #12
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

nu kan jeg godt se hvad jeg har gjort galt.. Hehe.. det havde jeg lige overset:-)

prøver lige at regne det om.. og så kan det være du vil hjælpe mig med spørgsmål b?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

svar på b står i #3


Svar #14
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

skal man ikke sætte et tal ind på x's plads?


Svar #15
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

jeg får altså min regneforskrift i a til at blive meget mærkelig.. Kan du ikke lige vise hvordan du sætter tallene ind for at finde a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

#14 Hvorfor skulle man det? sæt ligningerne lkig hinanden og isoler x. Den x værdi er år efter 1900, hvorfor svaret så bliver 1900+x, hvoraf x selvfølgelig er den værdi, du fandt i udregningen :-)


Svar #17
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

det forstår jeg slet ikke.. hvordan sætter man dem lig hinanden og finder x? jeg er virkelig lost lige nu.. hehe..


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

x1=0 x2=75 y1=46 y2=70

a=(y2-y1)/(x2-x1)=(70-46)/(75-0)=24/75=0.32

b=y1-ax1=46-0.32*0=46

Konklusion:

f(x)=0.32x+46


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

f(x)=g(x)

0.32x+46=0.053x+76

isoler nu x


Svar #20
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

aha.. nu er jeg med igen:-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.