Kemi

koncentration

23. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

hvordan skal man forstå dette? [H3O+] * [OH-] = 1,0 * 10-14 M2

er deres koncentration TILSAMMEN så meget? der står i hvert fald i min bog, at en neutral opløsning har en H3O+ koncentration på 1,0*10-7M


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2008 af mathon

ved 25 grader C
er i opløsningsmidlet vand
ionproduktet

[H3O+] * [OH-] = 1,0 * 10-14 M2

ordet tilsammen bør ikke benyttes i denne sammenhæng,
da det oftest er begrebsmæssigt sammenknyttet med addition.

I neutral opløsning
gælder

[H3O+] * [OH-] = (10-7 M)2 = 10-14 M2


Svar #2
23. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

hvad står: de 1,0 for? I f.eks. [H3O+)=1,0*10^-7 mol/L


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2008 af mathon

[H3O+] * [OH-] = k * 10-14 M2

hvor
k varierer med temperaturen

ved temperaturen 25°C er k = 1

.............................................................................................

dette er grunden til, at der i opgaveteksten til talrige kemiopgaver
står,
hvorefter der nedkøles til 25°C,

hvilket opgavemæssigt betyder

pH = 14 - pOH

............................................................................................

sammenhængen er:

 -log([H3O+] * [OH-]) = -log(10-14)

-log([H3O+] + (-log([OH-]) = -(-14)

pH + pOH = 14


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.