Matematik

Hjælp til at forstå bestemmelse af nulpunkter for f ''

23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

I denne:

f '' (x) = 0

36x^2 + 48x + 12 = 0

3x^2 + 4x + 1 = 0

x = -1 eller x = -0,5

Hvordan kommer man frem til det?

Jeg kan nemlig ikke se hvordan den aller første går fra 36x^2 til 3x^2 osv

Er der nogle der kan forklare dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Isomorphician

Der divideres med 12 på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Altså man gør som i en normal ligning?

Så denne:

x^3 - 2x^2 - 4x + 8

f '' (x) = 6x - 4

giver den

6x = 4

x = 1,5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af Isomorphician

6x = 4

x = 2/3


Svar #4
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Men den her har jo ingen vendetangenter?

Og man kan da ikke lave fortegnsvariation af f '' (x)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2008 af Isomorphician

f''(x) = 0 er det sted hvor f(x) falder mest.

Monotoniforholdene til f''(x) fortæller om f'(x)s forløb.


Svar #6
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Det forstår jeg ikke.

Jeg skal lave en fortegnsvariation af f ''(x) men den bliver 6x-4 og det er en lige linje.

der er derfor ikke nogle krumning


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2008 af Isomorphician

Viser en fortegnsvariation ikke hvornår en graf er over eller under førsteaksen?


Svar #8
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Jo men jeg forstår ikke helt hvordan man laver den når det er en som den jeg har.

6x-4

Er det så en fortegnsvariation ligesom ved andre funktioner? Men jeg kan vel ikke lave krumning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2008 af Isomorphician

Hvis du skal vise hvornår den ligger under eller over førsteaksen, skal du løse ligningen:

6x - 4 = 0


Svar #10
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Ja og roden gav 2/3 ikke?


Svar #11
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Jeg har lavet fortegnsvariationen således:


Svar #12
23. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Her:

Vedhæftet fil:Dok2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. november 2008 af Isomorphician

Yes.


Skriv et svar til: Hjælp til at forstå bestemmelse af nulpunkter for f ''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.