Matematik

Differentialregning!!!

23. november 2008 af Guf123 (Slettet)

Hejsa

Er der nogle, som kan løse denne opgave for mig?

Jeg har forsøgt flere gange, men  uden held.

Bestem ved håndkraft ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Funktionen f har forskrift:

f(x) = 14 * ln(x)     ,

og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 7.

På forhånd tak. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af juventuz (Slettet)

f´(x)=14*(1/x)=14/x

f´(7)=14/7=2

f(7)=14*ln(7)

y=f´(7)*(x-xo)+f(7)=2*(x-7)+14*ln(7)=2x-14+14*ln(7)


Skriv et svar til: Differentialregning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.