Matematik

løsning af ligning

23. november 2008 af sbzt (Slettet)

Hey :D

Har aldrig forstået det med løsning af ligninger, så håber der er nogle der vil hjælpe?

Løs ligningen (x+1)(x-1)(x^2+1)=0

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2008 af ibibib (Slettet)

Nulreglen


Svar #2
23. november 2008 af sbzt (Slettet)

hvad er nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af MigM (Slettet)

faktoriserer ligningen og derefter at undersøge hvorvidt det der står uden for parentes, eller det der står inden for parentesen, giver nul.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2008 af fadime040692 (Slettet)

dvs. at mindst en af faktorerne må give 0

enten er;

x+1 = 0

x-1 = 0 eller

x^2+1 = 0

således at produktet kan blive 0


Skriv et svar til: løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.