Matematik

sæt x i ligninger(2)

23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

Hej igen, jeg sidder allerede fast igen =/

Nu har jeg et stykker nogenlunde som det andet:

To kvadraters arealer er tilsammen 1445m2. det ene kvadrats side er dobblet så stort som det andets. beregn arealet og omkredsen af det største kvadrat...

hvordan stiller jeg denne ligning op =/?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Isomorphician

Hvordan regner du arealet af et kvadrat ud?


Svar #2
23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

ganger højde med brede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af Isomorphician

Og er der forskel på sidelængden i et kvadrat?


Svar #4
23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

nej...


Svar #5
23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

det er sådan set ikke at regne det ud der er problemet, det er hvordan jeg skal stille ligningen op...


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2008 af Isomorphician

Det samlede areal må være:

arealet af det lille kvadrat + arealet af det store kvadrat, som skal sættes lig med 1445.

Sæt sidelængden af det lille kvadrat til x, og se om du ikke kan komme lidt videre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2008 af MigM (Slettet)

1445 = (2*x) + x


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2008 af Isomorphician

Det er sidelængden der er x.

Hvad er så arealet, når sidelængden er x?


Svar #9
23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

ved godt at arial = x * x

og omkreds = x+x+x+x

hvis alså sidelængde er x


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2008 af MigM (Slettet)

1445m2 = (2*x) + x

x = arealet af det lille kvadrat

Isolér x og du har det lille. Gang det med 2 og du har det store.


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2008 af Isomorphician

#9

Hvad skal 1445 så være lig med?


Svar #12
23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

jeg må sige at jeg føler mig virkelig dum lige nu X_X


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. november 2008 af Isomorphician

1445 skal være lige med arealerne af kvadraterne, ikke sidelængderne af kvadraterne


Svar #14
23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

jamen bare jeg har en af tingene, fra arial kan jeg jo altid dividere med 2 og finde sidelængde og så gange det med 4 for at finde omkreds da det jo er en firkant med 4 lige store sider.


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. november 2008 af MigM (Slettet)

hvad er problemet i det jeg skrev? Her finder du begge arealer


Svar #16
23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

Jaeh det er også fint =) , men det er selve måden at skrive i ligninger jeg ikke kan finde ud af... kan sagtens finde ud af resultatet, bare det at skrive ting i ligninger kan jeg virkelig ikke finde ud af =/ , det er det som jeg gerne vil lære.


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. november 2008 af MigM (Slettet)

Det er jo en ligning jeg skrev...


Svar #18
23. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

jaja, men syntes det er svært at gøre. forstår ikke hvordan man laver / kommer på dem...


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. november 2008 af Isomorphician

#15

Det er ikke arealerne du har skrevet op.


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. november 2008 af MigM (Slettet)

hvad er galt i det jeg har skrevet ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.